dimecres, 10 d’abril del 2013

Sampedro, te n'has anat quan més et necessitàvem

José Luis Sampedro va ser un personatge il·lustre en els seus últims anys de vida. Va passar de ser una persona quasi desconeguda a un referent. Sempre ha sigut un economista compromès i que sabia que les coses es podien fer d'una altra manera. Va ser un humanista en tota regla i sempre defensor dels drets humans. En els últims anys de crisi econòmica, social, política i de valors ha sigut un referent per al moviment 15M i inclús va escriure diversos llibres i el pròleg per a la traducció al castellà d'“Indigneu-vos” del recentment també mort Hessel.

 Malgrat tot, els mitjans de comunicació destaquen molt més la mort de Tatcher que de Sampedro. Pot ser perquè va ser cabdal i encara ho és per a la instauració del sistema neoliberal o pot ser perquè com deia Sampedro “hi ha dos tipus d'economistes, els que treballen per a fer els rics més rics i els que treballem per a fer els pobres menys pobres”. En qualsevol cas se n'ha anat sense més. La seua tan valorada vida ha acabat però ha deixat un estel d'esperança. Probablement a cada crit contra un sistema carregat de desigualtats hi haurà una part de Sampedro.

Una cosa està clara: se n'ha anat quan més et necessitàvem. Igual com se'n va anar Hessel o Enrique Meneses. Se n'ha anat però la seua idea segueix viva.

1 comentari:

Mireia ha dit...

Ell va dir que pensava morir com la societat no ha ensenyat a fer-ho, es a dir, com un acte vital perque la mort forma part de la vida des del moment en que es naix. Gent molt necessària en un moment com aquest.