dimecres, 12 de setembre del 2012

L'endemà de la diada de l'èxit



Tots els pronòstics s'han complit, s'esperava la major afluència de gent de la història en una manifestació independentista a Barcelona i ha sigut així. Milió i mig segons la guàridia urbana i dos milions segons els organitzadors, gent arribada de tots els Països Catalans per defensar la independència com a mínim del Principat de Catalunya.

La diada ha resultat un èxit rotund i ho demostrava una Barcelona plena d'estelades, plena de gent als carrers amb més de 1.000 autobussos i 4 trens que van anar intencionadament a la manifestació, a banda de tota la xarxa de carreteres i transport públic. Tots els trens i metros ficats a consciència no eren suficients i la gent viatjava com en llaunes de sardines.

El centre de la ciutat era un clam únic per l'estat pròpi i tots aquells que entenien la manifestació com una mostra de catalanitat únicament van haver d'empassar-se les seues pròpies paraules en veure l'èxit de la convocatòria de l'Assamblea Nacional Catalana. El Govern català ja ha pres nota i accepta la possibilitat de treballar per la independència, una secessió que segons els organitzadors de la manifestació té data, el 2014.

La premsa internacional s'ha fet ressó, inclús la premsa espanyola (i espanyolista) ha hagut de destacar la manifestació tot i que en alguns casos atacant-la. Ara el món sap que hi ha una cultura de quatre barres, una llengua, rica gastronimia, bons paisatges, bona gent i clares aspiracions nacionals. A totes bandes es parla de l'èxit i es parla de l'inici d'una nova època.

Tant èxit que s'ha superat el temps de la IIRepública espanyola quan inclús es va proclamar la república catalana. Ara, de sobte, ens trobem amb la majoria social, la democràcia es basa en el poble, les enquestes diuen clarament que el poble català vol ser independent, a més ho han demostrat, queda clar que no volen passar per pactes fiscals ni altres alternatives, volen la llibertat. I cal destacar, que ho busquen de forma pacífica i democràtica, al contrari de les amenaces contràries a aquesta hipotètica secessió.

Finalment, i després d'haver aconseguit aquest èxit, cal continuar. No avançarà l'anhel del poble català si aquest s'estanca en el passat, i la manifestació de la diada ja és passat. Si els catalans volen la independència cal continuar treballant i els verdaders demòcrates ho acceptaran, sinó, caldrà fer-los una revissió de democràcia.

Llicència de Creative Commons
L'endemà de la diada de l'èxit de Jordi Pascual Mollá està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons