dissabte, 13 d’abril del 2013

Els rectors de les universitats catalanes redacten un comunicat alertant sobre el baix pressupost


Les assemblees de les facultats de la UAB han organitzat una vaga per al proper 17 d'abril


Cartell de la vaga d'estudiants a la UAB.
“Davant els escenaris econòmics que s'entreveuen, els rectors i les rectores de les universitats públiques de Catalunya expressen la seva inquietud per un rumb pressupostari que pot acabar afectant la qualitat del capital universitari, en recerca i educació, construït al llarg dels darrers 15 anys i en aspectes tan crítics com la formació d'investigadors, la política de professorat o la internacionalització del sistema” comença el comunicat en què els rectors de les universitats del Principat demanen al Govern i la resta de partits que no malmeten l'educació pública. Els rectors consideren que si segueix minvant el finançament a les universitats públiques es ficarà en perill “un actiu científic i humanístic de país i que constitueix la base del seu progrés”.

Aquest comunicat, publicat el 15 de març a les webs de les diferents universitats, vol defensar el sistema universitari públic que permet “una societat avançada i cohesionada” en un moment complex amb la pujada de taxes, retallades i la redacció de la LOMCE (Llei Orgànica de Millora Qualitativa de l'Ensenyament). Aquesta llei ha demostrat ser un fracàs, segons publicava La Marea (nº3), a Madrid, zona d'assaig de la reforma, que ja és la regió que menys PIB dedica a educació i menys despeses té per alumne.

En aquest sentit, les assemblees de les facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona han organitzat una vaga el proper 17 d'abril. La parada de l'activitat docent no solament se celebrarà per la LOMCE sinó que per l'apujada de taxes, les retallades i per a exigir la igualtat de vot entre professors i estudiants en les eleccions internes. De moment no s'ha sumat cap sindicat i per això solament hi haurà una concentració a les 12:30 hores a la Plaça Cívica del Campus de Bellaterra d'aquesta universitat.