dilluns, 25 de juliol del 2011

Nazisme del segle XXI

Mentre Europa avança en millorar l'economia, demostrant així que l'idea d'una Unió Europea fou creada inicialment per fer un gran projecte capitalista que permetera enriquir més els empresaris mitjançant el comerç entre diferents països europeus, avui en dia aquestos països viuen situacions molt delicades.
En són bastants els que han necessitat o necessiten ajuda econòmica; en alguns moviments socials demanen un canvi cap a una política pensada en la població i no en el capital. No obstant això, com en quasi tota crisi, els vots van cap a la dreta i amb l'ajuda d'abstencions i vots en blanc, aquesta s'enforteix. Cosa molt poc comprensible des dels valors bàsics de la dreta ja que la burgesia i el liberalisme són punts principals en la idea dretana, punts coincidents amb la creació de la crisi. Això no evita que la política siga cíclica i on abans guanyava l'esquerra ara guanya la dreta i viceversa. I això passa per què l'esquerra cada cop està més preocupada en afers econòmics que en socials. Per tant mentre l'esquerra es fica en eixos mons econòmics a la dreta li apareixen grups amb idees xenòfobes, racistes,... Tant si aquestos grups són nous com si han tornat a escena hem de saber la semblança d'açò amb altres moments històrics, que per desgràcia, estem més prop d'ells del que ens creiem.
Aquestos grups, polititzats de vegades i altres no, , veuen la immigració com un problema que hi ha que eradicar, és a dir, fer fora els immigrants, com van fer els nazis amb els jueus, tal vegada no tant extrem per les crítiques que puguen rebre després però impulsats pel mateix sentiment d'odi; per què es clar els immigrants tenen la culpa de tot. Però no és l'única coincidència, i això de centralitzar els països i ampliar la zona de comerç no ho tenen també en comú? Açò no és una alarma ni una acusació, sols una reflexió per fer-nos veure que entem més prop del que ens creiem de certs extrems per què, atenció, Hitler va arribar per primer cop al govern de forma democràtica i va acabar imposant la seva política a tota Europa; i sí, va millorar l'economia però a quin preu. A més, quina diferència hi ha entre els ideals nazis i el que ha passat a Noruega?
Per tant hem de saber a qui votem i la conseqüència d'açò, definitivament el fi no justifica els mitjans i per a sortir d'una crisi no cal generar xenofòbia i odi.
A banda del text m'agradaria transmetre tots els ànims possibles a Noruega, un país important pel seu poc protagonisme, i tant de bo puga seguir sent així.



Llicència de Creative Commons
Nazisme del segle XXI de Jordi Pascual Mollá està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a detotunpoc-jordipascual.blogspot.com
Els permisos addicionals als d'aquesta llicència es poden trobar a http://detotunpoc-jordipascual.blogspot.com/2011/07/nazisme-del-segle-xxi.html.