diumenge, 4 de gener del 2015

Carta als Reis Mags

La burreta recollint les cartes als Reis Mags l'any passat
Benvolguts Reis Mags de l'Orient, 
no vull demanar-vos res material ja que amb més o menys dificultats puc obtenir les coses que em són necessàries. Si bé, vos agrairia que d'alguna manera m'ajudareu a tirar endavant el nou mitjà de comunicació cooperatiu local de Sant Cugat que, com molt bé sabeu, estic impulsant amb uns companys. M'agradaria així començar a dedicar-me al periodisme i obtenir una mínima independència econòmica. 

Allò que sí vos demane de forma urgent és un canvi global. No podem permetre'ns (ni nosaltres ni el planeta) continuar el ritme de vida que portem. El capitalisme neoliberal cada vegada és més salvatge i disgregador. Els obrers i precariat han perdut la consciència gràcies a l'hegemonia cultural que ens imposen, sense gaire oposició, unes quantes elits. 

Necessitem, als Països Catalans, un canvi democràtic que cree un procés constituent amb la capacitat d'empoderar a les classes populars i així decidir el nostre futur polític, des de la distribució territorial a les polítiques econòmiques.

Ja està bé també de masclisme consentit i menyspreu a la dona. Veig amb molta preocupació l'erotització i la fixació de rols a la infància. Aquestes llavors ja han donat els seus primers fruits: dones objecte i homes dominadors en plena adolescència. 

En aquest canvi global vos demane que trenqueu les estructures opressores i fixeu la dignitat de les persones al centre de qualsevol política i acció. No som mercaderies en mans de polítics i banquers! 

Sé que vos demane molta feina en una societat líquida que s'adapta a qualsevol canvi. Les nostres interaccions cada vegada són més efímeres i mediades. Hem de recuperar les àgores. 

Podria demanar-vos moltes coses més d'aquest canvi global, però, ja em coneixeu suficientment per intentar-ho sense afegir res més. Vos demane molt sentidament que no vos oblideu (com fan els grans mitjans en este país) d'Ucraïna, Síria, Palestina i tants altres països amb conflictes. 

Als valencians també espere que ens porteu una nova ràdio-televisió públiques en català. Probablement tot això que vos demane passa per trencar el Pacte de la Transició; endavant! 

Espere que compliu gran part del que demane, no hi ha alternativa per als oprimits. 

Jordi Pascual Mollá 
4 de gener del 2015