dijous, 15 de gener del 2015

La Floresta a l'espera de Rogasa

Consell de Barri de La Floresta del 15 de gener del 2015
El Consell de Barri celebrat el 15 de gener a La Floresta ha servit bàsicament per dues coses: veure les aportacions veïnals al Pla de Millora i conèixer els representants de Romero Gamero SAU (Grup Rogasa, com es refereixen els polítics i representants a la pròpia empresa). Malgrat tot, no hi ha res en ferm perquè, tot i que el Pla de Millora està redactat i moltes aportacions sectorials ja estan recollides, Rogasa encara no ha acabat el Projecte Executiu. 

Partint d'aquesta situació, la Comissió de Seguiment i els tècnics demanen veure el Projecte Executiu i les garanties abans de l'inici de les obres. Els representants de l'equip de govern presents a la reunió han mostrat la seva conformitat en mostrar el projecte i han assegurat que facilitaran totes les reunions que calguin amb la Comissió de Seguiment tant abans com durant les obres. 

Execució del Pla 
La Muntanyesa on coincideixen de Sant Cugat i Molins de Rei
A l'espera del Projecte Executiu i de la corresponent revisió encara no hi ha data exacta de l'inici de les obres (apunten a la segona quinzena de febrer) però sí s'han avançat alguns detalls. Es preveu que les obres durin un any tot i que es poden allargar, segons l'adjudicació, fins a 16 mesos. Es pavimentarà partint de la part més alta de La Floresta fins la més baixa, és a dir, des de La Floresta Alta fins la zona del Caqui i el Golf. Malgrat tot, l'ordre concret de pavimentació per zones s'ha de veure recollit al Projecte Executiu Definitiu. 

Les obres tindran una garantia d'entre 10 i 15 anys depenent de l'actuació de cada cas. A més, encara s'espera una resposta de l'Ajuntament de Molins de Rei per poder pavimentar la zona del carrer Ponent, plaça Sol i carrer Planeta totalment malgrat el canvi de terme municipal. L'equip de govern demana així 20.000€ a Molins de Rei per tal de pagar la part de l'asfalt que acabaria arribant al seu terme municipal. 

Casos concrets 
Un dels temes més delicats del Pla de Millora i la seva execució és, sense lloc a dubte, les accions concretes en cadascun dels carrers que poden afectar a aspectes de la vida quotidiana dels veïns com, per exemple, les sortides i entrades dels garatges. Les reunions sectorials i el grup de treball ja s'han encarregat de recollir i incorporar les indicacions dels veïns als mapes definitius del pla

Si bé, alguns dels assistents al Consell de Barri han recriminat la falta d'un anunci més clar als veïns. Segons expliquen, no tots han rebut notificació a la bústia i els que ho han fet ha estat gràcies a veïns que voluntàriament n'han repartit. Carles Brugarolas, cap del consell, ha restat importància a aquest fet destacant la feina de difusió de tots els florestans. Així i tot encara es poden recollir algunes afectacions concretes. 

Finalment, s'ha recordat que el dia següent de la trobada (16 de gener) acaba el termini per presentar propostes pel que fa als diners de lliure disposició. El següent Consell de Barri serà a meitat de febrer i encara hi haurà un altre a l'abril, just abans d'acabar la legislatura.