diumenge, 17 de febrer del 2013

Les PAHs mobilitzen milers de persones per a defensar el dret a l'habitatge

Durant el passat 16 de febrer es van celebrar manifestacions per reclamar la dació en pagament i el dret a l'habitatge arreu de l'estat espanyols. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), convocant de les marxes, va aconseguir fer arribar al Congrés una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a evitar que augmenten els desnonaments i tots els seus derivats, com gent als carrers o suïcidis més que sonats en aquest àmbit.

Malgrat que el Partit Popular (PP) va acceptar el debat sobre la ILP, les PAHs consideren que encara hi ha que treballar en defensa del dret a l'habitatge centrant-se en la dació en pagament, ja que de moment solament s'ha acceptat debatre la ILP i no acceptar-la. En aquest escenari es van convocar manifestacions arreu del territori espanyol per a mostrar la pressió social i la defensa de les idees de les PAHs per part de la societat.

Manifestació a Barcelona

Manifestants a Barcelona.
Dins d'aquest conjunt de manifestacions trobem la que es va celebrar a Barcelona, on milers de persones es van mobilitzar des de la plaça de la Universitat fins la seu del PP. A la marxa es van reunir les PAHs de tota Catalunya amb afectats i persones que van assistir mostrant solidaritat. Entre la gent cartells “STOP desnonaments”, “Indignats”... inclús un Gernika gegant transformat en pancarta.

Durant el recorregut es van sentir càntics com “Sí se puede” o “No s'entén gent sense casa i cases sense gent” ja arrelats a les manifestacions en defensa del dret a l'habitatge. A més, des dels balcons algunes persones aplaudien o recolzaven la marxa fent sonar tapes metàl·liques d'utensilis de cuina. Destacava una dona major que amb la tapa de dos paelles animava la gent mentre la gent responia aplaudint-li.

De tant en tant, quan la manifestació passava per davant d'una sucursal bancària es cantava “Culpables, culpables...” mentre alguns enganxaven cartells crítics amb el banc i pintaven frases com “Culpables” o “Assassins”. De fet, hi havia un cartell fet per a cada banc, així com avançava la marxa els noms de La Caixa canviaven per “Mordor”, els de Catalunya Caixa per “Catarruina Caixa” i els de Caixa Laietana per “Bankiarruina”. La manifestació va acabar amb uns manifests davant la seu del PP sense haver de lamentar cap incident.

Les fotos


Created with flickr slideshow.

Àudios

  • "Sí se puede"

  • "Gent sense casa i casa sense gent"

  • "La lucha sigue"