dimecres, 20 de febrer del 2013

Cop de CUP, el llibre que explica la construcció de la Unitat Popular

David Fernández al Centre Cultural Ovidi Montllor.

“Poques vegades passa, però aquest llibre és un encàrrec editorial” començava David Fernández a la presentació de Cop de CUP al Centre Cultural Ovidi Montllor d'Alcoi. El llibre, amb un preu de 20€, recull la història de la Unitat Popular fins abans de les eleccions autonòmiques que van fer que entraren amb tres diputats al Parlament de Catalunya.

El llibre comença amb “els primers valents” que es van atrevir en temps de dictadura “a plantar cara” i parlar d'una societat més justa i a defensar uns Països Catalans units. Accepta,però, que el treball està incomplet ja que caldria afegir “un llarg apèndix” per a ficar-lo al dia, però que és una mostra del complex funcionament de la Candidatura d'Unitat Popular.

Malgrat el llibre, els assistents es preocupaven més en preguntar al cap de llista de la CUP sobre el partit. Amb una espècie de col·loqui que va finalitzar la presentació, David Fernández va reivindicar que els tres diputats al parlament solament són un mecanisme més de la Unitat Popular i que la seua política es basa en el municipalisme.

A més, va parlar de corrupció i del seu necessàri control, però en allò que més es va centrar és en reivindicar els Països Catalans acceptant que cada territori camina a un ritme diferent. A l'igual que hi ha hagut un desenvolupament econòmic diferent i una corrupció diferent, “al País Valencià, per exemple, el vostre desenvolupament vos ha costat la macrourbanització de la costa”.

A la pregunta sobre si CUP es presentarà al País Valencià va respondre: “hi ha CUP on la gent vol que hi haja CUP, si el País Valencià vol que hi haja Unitat Popular hi haurà, de fet ja n'hi ha a algun poble”.