dijous, 7 de febrer del 2013

L'Assemblea d'Estudiants d'Alcoi es mobilitza en defensa de l'educació pública durant la vaga estudiantil

El taüt de l'educació pública durant la marxa fúnebre a Alcoi.
Els dies 5, 6 i 7 els estudiants de tot l'estat espanyol han estat convocat a una vaga en contra de les retallades i del nou projecte de llei del ministre d'educació, Jose Ignacio Wert, així com per a defensar l'educació pública i de qualitat. La disconformitat de xifres de participació entre govern i sindicat d'estudiants no ha significat que no haja hagut mobilitzacions arreu del país.

Aquesta vaga afectava principalment a l'educació secundària però tant estudiants universitaris com pares i professors s'han unit a les diferents mobilitzacions reivindicatives que no sempre han estat organitzades des del sindicat. És el cas de les comarques valencianes d'Alcoià-Comtat, allà ha sigut l'Assemblea d'Estudiants d'Alcoi (AEA) l'organitzadora d'una marxa fúnebre per la mort de l'educació pública i un concert de Karra-ska'l el dia 6 i una concentració a la plaça d'Espanya, davant de l'ajuntament, el dia 7.

L'AEA es va crear com a Coordinadora d'Estudiants a finals del curs passat després d'unes mobilitzacions estudiantils i coincidint amb la Primavera Valenciana. Després d'un procés de transformació i coordinació ha aconseguit ser un element assembleari controlat per estudiants de tots els instituts públics d'Alcoi (IES Andreu Sempere, IES Pare Vitòria i IES Cotes Baixes), l'Escola d'Art i l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi (Campus de la Universitat Politècnica de València a Alcoi). És cert, que per la falta d'un ens comarcal alumnes de l'institut Pare Arques de Cocentaina i del Serra de Mariola de Muro d'Alcoi també han col·laborat i participat als actes de la AEA.

El vídeo

A aquest vídeo veiem les diferents activitats que ha organitzat l'AEA durant els tres dies de vaga estudiantil.


Les fotos

Imatges de la mobilització a Alcoi:


Created with flickr slideshow.