dilluns, 4 de febrer del 2013

La casa on va nàixer Ovidi Montllor ja té una placa que ho anuncia


L'ajuntament d'Alcoi va anunciar un seguit d'activitats i reconeixements a la figura de “l'artista, cantant i pallasso”, tal com s'autoanomenava Ovidi. Entre aquestes activitats està la col·locació d'una placa a la casa on va nàixer al barri del Viaducte. El passat 2 de febrer més d'un centenar de persones s'agrupaven a la porta de la casa per a retre un especial homenatge al cantautor més conegut de la ciutat.

L'acte començava amb Hugo Mas cantant “El meu poble Alcoi” d'Ovidi, just seguit van intervindre Jordi Tormo, regidor de política lingüística, el poeta David Peidro, el cantautor Feliu Ventura, Vicent Lluna, representant del Centre Cultural Ovidi Montllor, Toti Soler, que va acompanyar a la guitarra a Ovidi en quasi tots els seus recitals i l'alcalde Toni Francés. A més, a l'acte es van apropar representants polítics de més enllà de la ciutat com Ximo Puig del PSPV i David Fernández de la CUP, que després presentaria el llibre Cop de CUP al Centre Cultural Ovidi Montllor.

Malgrat la gèlida vesprada i la brevetat de l'acte, tots els assistents van esclatar en aplaudiments per un reconeixement que ha arribat 18 anys després de la mort d'Ovidi i quasi 71 anys després del seu naixement. L'acte va concloure amb Hugo Mas interpretant La Samarreta una cançó que com passava als concerts d'Ovidi va provocar aplaudiments quan diu I dins de tots aquells mals, sé treballar ambdues coses: amb el martell i la corbella.”

El vídeo

Hugo Mas canta El meu poble Alcoi a l'acte, vídeo de Mercè Climent.