dimecres, 30 de gener del 2013

El sense sostre 'Chispa' protagonitza una exposició fotogràfica al Centre Cultural d'Alcoi


Chispa” és el malnom d'un dels més coneguts sense sostre de la ciutat d'Alcoi i és el nom de l'exposició de l'artista Toni Miranda que es pot visitar de forma gratuïta fins el 2 de febrer al Centre Cultural Mario Silvestre (Casa de Cultura) de la localitat. A la mostra és un recull de fotografies sobre 'Chispa' que van rebre el primer premi d'Alcoimatge en l'edició del 2012.

El protagonista de l'exposició, que va morir l'estiu passat, és un conegut personatge alcoià que sempre anava pel centre de la ciutat amb un bastó. No era una persona conflictiva i solia ser amable amb la gent que passava pel carrer. El seu vestit d'home marró o les seues prendes obscures, el barret que solia portar i la densa barba ocultaven uns trets facials que ara es poden visitar a l'exposició.

El recull de fotografies conviden a reflexionar en una situació amb desnonaments en augment i probressa i desigualtats creixents. Destaca per això una fotografia en la qual “Chispa” passa per davant d'un cartell d'una immobiliària d'unes cases que encara no s'han edificat al centre de la ciutat. Malgrat això, la fotografia principal, que es pot veure a l'última sala, és un retrat.