dilluns, 28 de gener del 2013

Ovidi Montllor tindrà un passeig a la seua ciutat natal


L'ajuntament d'Alcoi ha confirmat que el Passeig del Viaducte passarà a anomenar-se Passeig d'Ovidi Montllor des del 10 de març. A més, la ciutat començarà un seguit d'activitats en la seua memòria.

El reconeixement arriba 18 anys després de la mort d'Ovidi Montllor i després de recollir més de 4.800 signatures a través de causes.com per a que l'artista tinguera un carrer a la seua localitat natal.

L'ajuntament ha decidit que el passeig del Viaducte serà el carrer que canviarà de nom. Allà hi haurà uns panells amb informació sobre el personatge i una escultura d'Ovidi realitzada per l'artista alcoià Antoni Miró. D'altra banda, aquest 2 de febrer es ficarà una placa a la casa on el cantautor va nàixer. A més, la Dependent, grup teatral de la localitat, realitzarà dues obres en el seu honor, Un quart amb l'Ovidi i Homenatge a T.

Les crítiques

Actual placa al passeig del Viaducte.
Les mostres contràries a que el passeig del Viaducte canvie de nom venen de dues bandes. En primer lloc, per aquells que defensen que Ovidi no es mereix un carrer a la ciutat degut, principalment, a la seua defensa de la unitat lingüística i cultural dels Països Catalans i pel paper en defensor de la democràcia i l'autonomia valenciana durant la transició.

En segon lloc, hi ha una crítica per part d'aquells que sí que volen que Alcoi tinga un carrer anomenat Ovidi Montllor. Aquesta crítica ve fomentada pel fet d'atorgar el nom de l'artista a un passeig amb un nom tan reconegut a la ciutat com el Viaducte, ja que probablement no s'empre a nivell col·loquial, a l'igual que va passar amb la Rosaleda, actualment Plaça de la Constitució, o amb la Plaça de la Uxola, actualment Plaça d'Enric Valor.