dimecres, 28 de novembre del 2012

Un extraterrestre a les eleccions de Catalunya

Publicat al setmanari El Temps el 20 de novembre com a Carta al director



Sóc un extraterrestre que he aprofitat les eleccions dels Estats Units per a entrar a la Terra i que la NASA no m'enxampara. On he arribat les paelles congelades acompanyades de cervesa esdevenen “the typical spanish plate”, és la Rambla. Ací es viu un curiós procés electoral.

El PSC creu que encara té alguna possibilitat amb el federalisme. El PP i C's s'agafen fort a unes lleis (com si foren invariables) per a defensar la “indisoluble unidad de España”. Mentre, CiU va acaparant vots després d'un curt mandat marcat pel no al pacte fiscal i les retallades. ICV espera el poble per a defensar l'autodeterminació i ERC desconfia plenament d'Espanya. SI creu que “la independència és la solució”, a tot? UPyD paròdia un Front d'Alliberament català on se n'adonen que Espanya ha fet bé al país.

Perquè els partits que no volen la independència no mostren les seues propostes i solament ataquen els altres? Perquè els partits independentistes parlen de saltar-se la llei, internacionalitzar el conflicte...? Perquè CiU un dia vol estructures d'estat, un altre interdependència i un altre un nou eufemisme?

Des de fora del Principat uns “intel·lectuals” han demostrat no ser-ho prou defensant el federalisme quan mai n'havien parlat. Un excoronel de l'exèrcit amenaça en portar els tancs. La premsa planteja pactes entre el govern espanyol i britànic per a evitar la fugida de Catalunya i Escòcia. Ara al PP “le gusta Cataluña”. Aquells partits que diuen preocupar-se pels ciutadans se centren en defensar o atacar la independència, i les polítiques socials?!

Jo vull la independència, la de Catalunya a mi m'és igual, però vull que els humans siguen independents d'aquesta classe política que es mou per interessos, menteix i se n'aprofita de la població.

Respecte a la indepdència de Catalunya:
  • Espanya hauria d'adonar-se que està negant la independència quan ni ella és independent, hauria de començar a plantejar-se demanar la secessió d'Estats Units, Alemanya i el Vaticà, que falta els fa!
  • Catalunya hauria de tindre els peus a terra i no començar a fer supossicions diverses abans de les eleccions i saber, que inclús anant-se'n, no pot enfrontar-se amb Espanya, són veins!

No suporte més açò, me'n torne al meu planeta! Si veieu un OVNI, eixe sóc jo!