diumenge, 7 d’octubre del 2012

El blues torna a apoderar-se de les ciutats

Imatge del concert de "Fuzz-Off" al pub "1916".
És un fet, tal vegada es deu a la moda "vintage" o tal vegada estem redescobrint els ritmes i sons del passat, en qualsevol cas, cada vegada hi ha més ciutats que desenvolupen concerts o inclús festivals de jazz, blues i altres variants musicals. La mostra de tot això està en l'eclosió de big bands, grups d'aficionats a la música que defugen dels sons més estandaritzats i tornen cap al bell so del saxo. Però també ho demostren aquells que volen innovar damunt les bases marcades del blues i el jazz, i treuen alguns instruments i n'introdueixen nous, com fa "Dolç tab jazz project" a la Marina (País Valencià) introduint-hi la dolçaina i eliminant el saxo o com fa també "Babis Papadopoulos" barrejant el jazz clàssic amb sons tradicionals grecs. 

Un d'aquests exemples de l'eclosió musical el trobem a la localitat de Cerdanyola del Vallès, on aquest any la "Sociedad Blues Cerdanyola" ha tornat a organitzar l'"Octubre in Blues", un festival que reparteix diferents concerts a pubs, bars i clubs de la localitat. Detotunpoc va poder anar a un d'aquests concerts, el que el passat dissabte 6 es va celebrar a l'"Irish pub 1916". En aquest cas començava a les 7 i mitja de la vesprada i tenia sons més pròxims al jazz-fussió. El concert va convidar als assistents a relaxar-se una mica mentre prenien qualsevol cosa i escoltaven bona música.

El concert estava dividit en dues parts d'uns 40 minuts aproximadament cadacuna i animava al públic a aplaudir els diferents sols de saxo, baix i guitarra a l'igual que viatjar per tot tipus de ritmes i inclús espais, com a la cançó que el grup "Fuzz-Off" dedicava al primer animal que va vitjar a l'espai, la gossa Laika. El concert va acabar i el pub va anar tornant a poc a poc a la normalitat mentre molts dels assistents ja pensaven en el pròxim event de l"Octubre in blues".


El vídeo

 


Els àudios

Les dues parts del concert (esquerra 1a, dreta 2a):

  


Octubre in blues

L'"Octubre in blues" aquest 2012 recull una cinquantena de concerts en tan sols 10 dies, així la "Sociedad Blues Cerdanyola" ha aconseguit fer un gran programa de concerts que, a més, ens permet elegir aquells estils (dins l'esfera del blues i el jazz) que més ens agraden. Per a poder estar pendent dels concerts podeu entrar al Facebook del festival.