dissabte, 6 d’octubre del 2012

La loopoesia arriba a la plaça de la Mercè de Barcelona

Un instant de l'espectacle de Jordi Corominas.

La loopoesia és un espectacle poètic en fase d'experimentació que sobta per la barretja de música, imatges i contingut audiovisual, teatre, declamació i dança. Va començar al 2009 i és un show encara en desenvolupament però d'allò més impactant. En aquests espectacles la poesia es deslliga de les arrels basades en la bellessa del llenguatge o el sofriment humà i desenvolupa un munt de noves tendències que conviden a pensar que el poeta s'ha desfet del seu ser i està baix una espècie deliri continu.

Aquesta vegada la loopoesia ha arribat a la plaça de la Mercè dins del 6é festival Barcelona cultura "ULLS" que se celebra de 3 al 7 d'octubre. El divendres 5 va ser el moment d'aquesta nova tendència poètica a càrrec del jove Jordi Corominas. Al voltant de la carpa que es va montar per a l'ocació al centre de la plaça hi havia un munt gent esperant veure que els oferia l'"ULLS" aquesta vegada. Corominas no va desil·lusionar i amb el seu espectacle transgressor va saber guanyar-se tot el públic mentre llegia alguns versos del seu llibre El gladiador silenciado intercalats per gravacions, imatges, música i teatre. 

Des dels més petits, que veien il·lusionats les accions del jove poeta i esperaven que els donara papers que en un moment de l'espectacle repartia entre els presents, fins els més grans, que miraven estranyats però absorvits per l'espectacle. Un espectacle que malgrat la seua aparent incoherència era crític en les lletres i en les imatges i músiques. Només acabar més d'un assistent es va acostar per a comprar el llibre i que Corominas el signara.

Fins ell mateix afirmava a unes dones que es van acostar demanant-li una dedicatòria que durant els 20 minuts següents a haver acabat l'actuació se sent com si no estiguera dins del seu cos i li costa tornar al seu ser. Alhora assegurava, mentre li queien els regalls de suor, que durant els espectacles deu perdre pes per l'esforç que fa. L'espectacle va acabar i la gent va començar a repartir-se per la carpa entre el bar, la cafeteria i la biblioteca mentre esperaven ansiosos una nova actuació de l'"ULLS".

Els àudios

Poema 1:

Poema 2:

Poema 3:

Comiat:

 


Jordi Corominas, un jove artista

Jordi Corominas a l'"ULLS".
Si qualificar a Jordi Corominas com un artista pot semblar senzill, més ho és quan es repassa el seu currículum. El barceloní va estudiar humanitats a la Universitat Pompeu Fabra i actualment coedita el portal www.panfletocalidoscopio.com i col·labora en diferents mitjans de comunicació.

A més, a nivell literari és el fundador del projecte loopoesia i té diferents publicacions com Una dona que sap jugar amb els peus i Colors d'estil novel·lístic. També ha publicat la biografia Macrina la Madre. D'altra banda, en el món poètic té el poemari Paseos simultáneos i Loopoesía (2011), també l'antologia Matar en Barcelona i el conte Jonh Wayne.

Aquest any va a publicar el llibre de relats José García i el poemari Oceanografías, a banda de El gladiador silenciado que va utilitzar divendres per a l'espectacle. I tot això amb 33 anys, promet.

6é festival Barcelona cultura ULLS

El festival ULLS en la seua 6a edició ens aporta dança, teatre i música a nivell intercultural i arriba a més espais de la ciutat de Barcelona que en edicions anteriors com la plaça de la Mercè, la plaça del Rei, el museu Frederic Marès o Arts Santa Mònica, entre molts altres espais. El festival va començar el dia 3 d'octubre i acabarà el dia 7, per a saber el programa d'activitats podeu entrar al seu facebook, twitter, YouTube o web.