dijous, 1 de març del 2012

Massa decibels als titulars de la dreta mediàtica


Portada de l'"ABC" (1-3-12)

Avui, just abans de l'examen de llatí, m'ha agafat un mal de cap que ni m'ha ajudat a fer l'examen ni m'he llevat encara de damunt. Tinc eixa sensació que tot té més decibels dels que el cap vol i em rebota el dolor en el front. Però per a decibels, les portades de la dreta mediàtica. Ha sigut tema principal a les xarxes socials i no m'estranya.

Tots coneixem els successos de Barcelona, entre els manifestants un grup de radicals (o infiltrats de la policia, ja dubte inclús de les forces de “seguretat”) han començat a fer malbé tot el que els passava per davant, contenidors, cotxes, sucursals bancàries... Ni de prop una nova Setmana Tràgica, però és veritat que les protestes se n'han eixit de la pauta marcada.

Mentre el País Valencià encara crida la seua primavera i demana la dimissió de la delegada de govern i el cap de la policia nacional de la capital, les protestes han anat més allà. Els catalans s'han manifestat i han comés l'error de permetre la violència entre les protestes, per tant, la dreta mediàtica espanyolista no ho a dubtat en ficar-se mans a l'obra.

Els principals periòdics d'aquest caire han generalitzat la violència i l'han ficada com si hagués passat a totes les manifestacions, han culpat el PSOE, eixe gran partir “revolucionari d'esquerres”, i han dit que tots eren uns radicals esquerrans que no suportaven la derrota a les urnes. En fi, tota una “oda a la manipulació informativa”.

Inclús les televisions més neutrals han dedicat tant de temps als incidents que pareix que tots els estudiants que ens vam manifestar siguem uns radicals antisistema que volíem “carregar-se” el poder com els anarquistes en els seus temps violents. Però el que realment hi havia era una conjunció de gent, pot ser majoritàriament d'esquerres, que lluint els seus símbols i altres lemes criticaven una de les retallades més fortes al sector públic i a l'estat del benestar.

Portada de "La Razón" (1-3-12)
Tornem a les portades, ja que els titulars no tenen perdició, “El mundo” titula “La protesta estudiantil degenera en actos bandálicos en Barcelona”, l'”ABC” titula “La oposición responsable del PSOE” amb la imatge d'un carrer de Barcelona en flames, “La razón” titula “Prende la llama del PSOE” i, de nou, una altra imatge de Barcelona en flames i, finalment, “La Gaceta” titula “Los sindicatos y Rubalcaba convocan otra alargada para el aniversario del 11-M” i més imatges del foc i els radicals.

Després de llegir això pareix que el PSOE siga una espècie de grup terrorista amb recolzament popular, quan quasi no arriba ni a partit d'esquerres. Tal vegada es que, com ja no poden insultar el govern per què és dels seus, insulten les persones que fan ús dels seus drets democràtics, els quals pareix que no recolzen.

Siga com siga, l'altre dia estava rient-me de com una xiqueta estrangera s'amagava i em mirava mentre estava parat a un semàfor amb la moto, però el que és realment gratificant, és saber que he fet tot el possible per a què tant ella com tots els joves puguem tindre un futur en condicions sense haver de marxar necessàriament del País Valencià.

Llicència de Creative Commons
Massa decibels als titulars de la dreta mediàtica de Jordi Pascual Mollá està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Deia Joan Fuster, el Pais Valencià, serà d'esquerres o no serà.
Fem-lo doncs realitat. I la dreta que torne a la caverna.

Unknown ha dit...

És una feina difícil, pareix mentida que amb el que ens ha demostrat la dreta continue manant. Però tot pot ser, gràcies pel comentari i visca el País Valencià! :)