divendres, 18 de novembre del 2011

S'acaba el circ ambulant i comença el perpetu

Fa uns dies, unes setmanes més bé, els nostres carrers s'omplien de cartells anunciant l'esdeveniment. Els fanals s'envoltaven amb imatges i cada dia en una plaça d'un poble diferent es feia una representació. Com en tot bon circ, pallassos, còmics, malabaristes i animals sortien a escena. Tant de bo estigués parlant del circ de lones blaves i blanques que aquestos dies tenim a la plaça d'Al-Azraq d'Alcoi, però no.

Aquest circ del que parle és un espectacle a gran escala. Els millors pallassos donen un toc amable a l'espectacle. Els còmics fan riure, moltes vegades amb mentides. Els millors malabaristes aguanten l'estructura evitant que tot el merder es veja. Finalment els animals ens deixen les imatges més espectaculars, crits i càntics. En cada circ un protagonista, en el de lones blaves don Mariano, en el de lones roges don Alfredo... Ara el circ s'acaba i tots els diners que s'han gastat es queden en mans dels espectadors que elegiran quin és el millor. Amb un dia per davant per a rumiar-ho els assistents hauran de dir quin és el millor de tots els circs que es presenten, i alhora quin serà el circ perpetu i més important durant els pròxims quatre anys.

Durant els pròxims quatre anys recordarem les citacions dels còmics i encara ens faran més gràcia, els malabaristes deixaran de fer el que els pertoca i es començarà a veure el que han volgut ocultar-nos... El que està clar es que no es pot anar al circ amb expectatives molt altes perquè acaba defraudant, i aquest circ no defrauda una persona en una sessió, defrauda milions de persones durant quatre anys.


Llicència de Creative Commons
S'acaba el circ ambulant i comença el perpetu de Jordi Pascual Mollá està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a detotunpoc-jordipascual.blogspot.com
Els permisos addicionals als d'aquesta llicència es poden trobar a http://detotunpoc-jordipascual.blogspot.com/2011/11/sacaba-el-circ-ambulant-i-comenca-el.html.

1 comentari:

PACO ha dit...

Malauradament quan s'acaba un circ en comença un altre i els pallassos segueixen fent-ne de les seves.