dissabte, 6 d’agost del 2011

Jo em manifeste, tu desinformes, ell ignora,...

I amb tots vosaltres la conjugació d'un nou verb, el de la majoria dels mitjans de comunicació i sobretot teles, amb permís de "Telesur". El plural d'aquest verb sense lògica grmatical però amb coherència semàntica és: nosaltres ens manifestem, vosaltres manipuleu i ells ignoren. I es que fa temps que aicò del 15m em té fascinat, milers de persones, milions arreu de l'estat, demanant un futur i uns mitjans de comunicació que han passat d'informar a desinformar o manipular. Hi ha mitjans que han deixat de dedicar-li el temps que li pertocaria i altres que simplement ni li dediquen temps. Tampoc es d'estranyar escoltar crítiques, als propis mitjans, dient: "EL 15m está dando sus últimos coletazos" o "Si esa panda de rojos se centrasen en buscar trabajo, seguro que les iba mejor"; és a dir constants atacs per desvirtuar el moviment, i clar, hi ha gent que traga i traga informació i simplement crea la seva idea a partir de les mentides que es diuen i inclús s'autoconvencen coses. I així barbaritats com la càrrega policial a Madrid doncs passen a ser merescuts pels indignats. Que una periodista surta al carrer a passejar el seu gos i li peguen com si fos una altra indignada, una altra petita confusió, no? Però no és un error el detendre un periodista de lainformacion.com que estava fent un seguiment de les concentracions a twitter. És a dir, els mitjans que informen reben càstic i els que fan demagògia sols reben crítiques individuals de persones que no poden fer res en contra d'aquesta desigualtat. Amb aquest trist panorama els propis manifestants fan de mitjans panjant textos, fotos i vídeos, però com són "unos rojos" doncs ells sí que manipulen. Tot el text amb el perdó de Telesur que sense ser ni Europeu està fent constants directes entre sud-amèrica i Madrid per fer el que la majoria dels mitjans no fan.
Conslusió? Vergonya cavallers, vergonya (com diria la Gossa Sorda). Això sí mitjans com el País, Cadena SER, Periodismo Humano,... sí que fan un seguimnet que cal felicitar.
Llicència de Creative Commons
Jo em manifeste, tu desinformes, ell ignora,... de Jordi Pascual Mollá està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a detotunpoc-jordipascual.blogspot.com
Els permisos addicionals als d'aquesta llicència es poden trobar a http://detotunpoc-jordipascual.blogspot.com/2011/08/jo-em-manifeste-tu-desinformes-ell.html.