divendres, 28 de novembre del 2014

Gràcies, tornarem a informar!

Imatge durant l'assemblea oberta de 'Tornarem a informar' del 27 de novembre // Foto: Jéssica Mora

Quan a finals d'octubre vam trencar les relacions amb la xarxa de mitjans a la qual pertany el Sant Cugat Informa i, en conseqüència, amb el propi mitjà; no esperava que tan sols un mes després tindríem un projecte d'un nou mitjà sobre la taula i recolzat per moltes persones de la ciutat. Però ens vam posar a treballar i ho hem aconseguit. 

Quan havíem de fer entendre que amb la marxa del que havia estat «casa nostra» durant els darrers mesos tornava a aparèixer el buit comunicatiu a Sant Cugat que havíem intentat omplir fins llavors, costava trobar la forma de fer-ho entendre a la gent. Però ens vam posar a treballar, vau respondre molt positivament i tots junts ho hem aconseguit.

Quan a falta de pocs dies vèiem que havien començat a sorgir actes el mateix dia 27 arreu de la ciutat, temíem que això significara un fracàs de l'assemblea; més encara quan el dia no acompanyava meteorològicament. Però vau creure en el projecte, vau venir i vau fer que Tornarem a informar deixara de ser una campanya a la recerca de recolzament a ser un «nosaltres». 

Aquest article és un agraïment a tota la gent que vau venir a l'assemblea i vau proposar i debatre afers del nou mitjà; a tota la gent que malgrat no haver pogut venir, seguiu el projecte de prop; a tota la gent que, sense saber quin cost tindrà, ja ens heu dit que vos subscriureu o vos fareu socis; a tota la gent que heu entès aquest periodisme col·laboratiu però amb un equip remunerat dignament... 

Dijous 27 ens vam fer forts de sobte. La notícia d'haver quedat fora del concurs de cooperatives de l'Ajuntament es va diluir quan passats 10 minuts de l'hora acordada la sala d'actes de l'Ateneu estava plena i quan es vau quedar, vau entendre que aquest projecte depèn en gran mesura de la gent i per això no vau dubtar en intervenir fent justament el que volíem: una assemblea i no una simple presentació. 

Tal vegada siga la meua joventut o la meua inexperiència en el món de l'economia social, però el que estem vivint és únic. Pocs mitjans locals aposten per ser cooperatives amb la corresponent proximitat a la ciutadania i reben tants ímputs com els que hem rebut i continuem rebent. Sou (o, millor dit, som) magnífics. 

Em permetreu tenir unes paraules per a Dolors ara que, després de la notícia de l'Ajuntament, es despenja del projecte. Ella va ser l'esperança in extremis per poder presentar-nos al concurs. A poc a poc ha anat creient-se aquest projecte «tan maco» com ella mateix diu. Gràcies per totes les reunions i feines realitzades; per haver cregut en el projecte quan més ho necessitàvem, per aquell dia repartint fulletons tement la pluja... 

Ara, quan acabem de fer la primera assemblea, costa creure que en un mes puguem tenir, com a mínim, un prototip de mitjà de comunicació. Però segur que treballarem, ens donareu més forces i acabarem aconseguint-ho tots plegats. Ara més que mai: tornarem a informar! Gràcies.