dimecres, 6 de març del 2013

Alcoi reviu la Guerra Civil amb unes jornades

La inscripció té un cost de 10€ i es rep un crèdit de lliure elecció



Imatge d'un bombardeig sobre Alcoi al llibre "Alcoy objetivo de
guerra" d'Àngel Beneito.
L'Institut interuniversitari de desenvolupament social i pau, la Regidoria d'educació i l'Ajuntament d'Alcoi han organitzat unes jornades sobre la Guerra Civil a la ciutat amb un cost de 10€ i l'obtenció d'un crèdit de lliure elecció. “Encontre Alcoi. Espais de Guerra, espais de Pau. Alcoi durant la Guerra Civil: Un recurs didàctic” es celebrarà del 2 al 26 de maig a l'Àgora.

Les jornades pretenen donar a conèixer com va viure Alcoi la Guerra Civil, per això s'han preparat diferents xarrades i projeccions de films i treballs. La programació compta amb les conferències “Retrobant el passat: vestigis de la Guerra Civil a Alcoi” (Francesc Blai i Àngel Beneito), “Bombes de Pau: una experiència pedagògica.” (Pepa Alabort, Mariola Miró i Vicent Romans), “L’Hospital Sueco-Noruec com a recurs didàctic.” (Gemma Ballester i Àngel Beneito) i “La guerra com manifestació artística.” (Fernando Bañuls).

A banda es farà una visita pels llocs de la ciutat on encara queden restes de la Guerra i al Refugi antiaeri de Cervantes. Hi haurà una activitat no presencial sobre l'“Anàlisi i disseny de recursos didàctics sobre Cultura de Pau.” (Jesús Martínez Vargas) i es presentaran el DVD “Bombes de pau.” (IES Andreu Sempere i IES Pare Vitòria d’Alcoi) i el quadern didàctic “L’Hospital “Sueco-Noruego” d’Alcoi durant la Guerra Civil Espanyola: un Exemple de Solidaritat”. La programació més detallada es pot consulta en aquest enllaç.

La inscripció s'ha de realitzar abans del 27 d'abril a la Secretaria de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau (Edifici CC. Socials 1ª planta) de la Universitat d'Alacant.