diumenge, 14 d’octubre del 2012

La Federació d'Alcohòlics Rehabilitats d'Espanya celebra el seu XLI congrés nacional

Cartell del XLI Congrés Nacional d'Alcohòlics
rehabilitats d'Espanya.

La Federació d'Alcohòlics Rehabilitats d'Espanya (FARE) celebra cada any el seu congrés nacional. En aquest es reuneixen les federacions i grups d'alcohòlics rehabilitats procedents de totes les autonomies de l'estat espanyol. El 2012, aquest esdeveniment s'ha celebrat a l'hotel Best de Mojácar (Almeria). El programa del Congrés es basa en conferències de tècnics i metges de la federació però també en la participació activa dels diferents alcohòlics rehabilitats. 

En aquesta XLI edició la cita dura 5 dies (10, 11, 12, 13 i 14 d'octubre) entre els quals s'han repartit les conferències i talles. El dimecres solament es va celebrar la recepció als assistents, a partir del dijous ja començaven els actes purs del congrés amb la inauguració i tot un dia de xarrades informatives respecte diferents temes relacionats en l'alcoholisme. El divendres va ser el dia lliure per a conèixer i fer turisme per la localitat i la província. Dissabte era l'últim dia del congrés amb un matí de conferències i una vesprada de tallers temàtics als quals s'apunten els assistents partint de les seues preferències. El diumenge, ja després de la clausura, es fa el camí de tornada. 

Com cada any, s'ha fet una conjuntura de malalts, familiars i professionals en un ambient familiar que convida a continuar actius en les organitzacions i en l'abstinència, ja que, facilita a evitar les recaigudes al consum de les begudes alcohòliques. Amb els anys, ha hagut una clara evolució de la temàtica de les conferències i tallers, passant de l'estereotip típic d'un alcohòlic tancat a un bar, a altres pràctiques de botelló dels joves, la relació entre l'alcohol i el sexe, l'efecte d'aquest sobre les dones…

A més, aquest congrés és l'excusa perfecta per a retrobar-se amb els amics que cada any es reuneixen al voltant dels congresos nacionals i autònomics de les federacions d'alcohòlics rehabilitats.

FARE

La FARE és la coordinadora les diferents federacions autonòmiques i intenta fer arribar el missatge del perill de les begudes alcohòlics mitjançant les subvencions procedents de diferents nivells. A més, de ser la més important a nivell d'Espanya, també està integrada dins de EMNA a nivell europeu. 

El seu acte més important és probablement el congrés nacional que celebren cada any a algun lloc del territori espanyol i des d'on s'intenta apropar la malaltia des d'un punt de vista més professional a les persones que l'han sofrida. La FARE organitza actes, llavors, i col·labora en altres que fan una importantíssima funció social de conscienciació de la població respecte l'abús de les begudes alcohòliques.

El vídeo



A la xarxa