dijous, 29 de març del 2012

La vaga general a la ciutat d'Alcoi

Avui ha sigut jornada de vaga general contra la reforma laboral i les retallades del govern de Mariano Rajoy i Alcoi no ha sigut menys, per això, i havent acudit a tots els actes que s'han celebrat al voltant de la protesta, em permet ficar-vos un poc què ha passat a la ciutat d'Alcoi.

Abans, m'agradaria citar una prèvia. El dissabte passat Alcoi, Muro i Cocentaina feien una Marxa per a l'educació pública. Aquesta tenia com a meta el Palau Comtal i des de cada localitat acudiem unes quantes persones. De fet no podem dir que fora una marxa nombrosa, d'Alcoi solament van acudir una setantena de persones, però no vam dubtar d'arribar fins el centre de Cocentaina, per si ho voleu vore, vos deixe aquest vídeo:
 

Prèvia a la mani.
Però em centre ja en el dia d'avui, el dia de la vaga general. Des de fa unes setmanes la Coordinadora d'Estudiants d'Alcoi va acordar una concentració a la plaça d'Espanya a les 12h. i sense relacionar-se amb cap moviment sindical, a partir d'ací anava a començar una marxa que passés per la Universitat i pegués la volta als ponts. Dies després els Sindicats anunciaven una marxa a les 10h. des de la plaça d'Al-Azraq fins la plaça d'Espanya, on acabaria a les 12h. D'aquesta manera vam haver de suprimir la marxa i reduir-la a dues concentracions, la de la plaça, què en coincidir amb el final de la manifestació seria juntament amb els sindicats, i la de la plaça de la Universitat, en un principi no tenia relació amb el moviment sindical però això no implicava que aquests no pogueren participar.

A la plaça d'Al-Azraq.
El dia d'avui, aleshores, he acudit a l'institut per a acabar d'organitzar-ho tot i agafar les pancartes que teniem preparades, però, com podeu veure a la foto, sols hem sigut dos, Jéssica i jo, i, ja que estàvem, ens hem pintat la cara unes estisores i línies de tall. Però això no té més importància.

Després d'agafar les coses hem anat per a estar a les 10h. a la plaça d'Al-Azraq. Sense cap alumne de l'institut, massa asindicalistes al parèixer, hem anat amb els profes de l'insti a qui hem donat una de les pancartes. I, aleshores, amb tot organitzat i preparat, hem començat a gaudir de l'ambient: banderes, cartells, pancartes i milers de persones, com feia anys que no veia a Alcoi, protestant en contra de la reforma laboral i les retallades de Rajoy. Depenent el mitjà de comunicació indiquen entre 3.000 o 6.000 persones en la manifestació, una quantitat que ja és digna d'una ciutat de 60.000 habitants com Alcoi, tot i què n'hagueren pogut ser moltíssims més.

A l'avinguda del País Valencià.
La marxa ha avançat sense incidències i amb bon ambient per tota l'avinguda Juan Gil Albert, l'Alameda, Alzamora, País Valencià, Sant Llorenç i, finalment, la plaça d'Espanya, una mitja hora abans del previst. Allí s'ha llegit del manifest dels sindicats i s'ha estat una bona estona fins que a les 12h. apareixien tots aquests alumnes que s'havien convocat directament a la plaça i quan aquesta anava biudant-se, hem començat una marxa amb un o dos centenars d'alumnes baix l'emblema de la Coordinadora d'Estudiants fins a la plaça Ferrándiz i Carbonell.

Cartell de la Coordinadora d'Estudiants d'Alcoi.
A ple centre del campus universitari d'Alcoi s'ha cridat per a animar els alumnes de la universitat, s'ha anunciat la creació de la Coordinadora i s'ha llegit el manifest per a acabar. Després d'estar un poc per allí la gent ha anat a poc a poc dissolvent-se i anant-se'n cap a casa ja que era quasi l'hora de dinar. També vos deixe un vídeo:



I poc més a dir, ara és hora d'esperar reaccions, tot i què es veuen vindre, i no rendir-se en aquesta lluita contínua per mantenir els nostres drets intactes, en definitiva, seguir treballant per a aconseguir una societat més justa basada en les persones i no en les grans empreses multinacionals i els seus mercats ficticis que no haurien d'anar més enllà de les borses.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sois la escoria de este país, tanto protestar tanto mierdas, mucho os quejáis pero poco hacéis por mejorar la situación de la gente que se supone que defendéis ¿a que no la ayudáis economicamente a las familias que lo pasan mal? ¿a que no habeis creado un fondo de ayuda? En lugar de preocuparos realmente salís a la calle defendiendo algo que ni os va ni os viene y os apropiais de banderas de sindicatos de trabajadores ESPAÑOLES que encima ni os sentís españoles. Sois unos hipócritas de mierda que no tenéis ni idea de lo que es el sufrimiento de la clase obrera y váis de progresistas sin tener ni puta idea. Ojalá os veáis en esa situación de verdad, seguro que pedís desesperados ajuda al gobierno de España, el país que tanto odiais.