dilluns, 13 d’agost de 2012

Petit reconeixement a Robin Banksy

Fa un temps vaig escriure un petit reconeixement a un gran artista com és Richard Estes i, sense buscar-ho, ha esdevingut l'entrada més llegida del blog. Hui torne amb un reconeixement a un altre gran artista. Ja fa un temps que les seues obres em tenen fascinat. L'altre dia vaig anar a un mercadet i vaig acabar comprant-me un pòster amb la seua obra probablement més coneguda, la d'un home llençant un ram de flors, amb tota la simbologia que porta al darrere. Es tracta de Robin Banksy, o almenys eixe és el seu pseudònim ja que no ens vol mostrar el nom real. Banksy és un autor de carrer que denuncia la injustícia pintant els murs amb Graffitis. Però si és un artista, és per una raó, no fa actes vandàlics que embruten la ciutat, és a dir, no acaba pintant firmes mal fetes ni missatges sexuals explícits a les parets, de fet ho denuncia com vorem a una de les obres que vos deixe a continuació. Aquest autor és molt crític amb les injustícies com murs entre països i inclús va allí a pintar per a criticar-ho, com també vorem a continuació. Tal vegada l'art de Banksy no és un art que busque l'harmonia, sinó més bé la crítica i per això sobta i a alguns fins i tot molesta. 

Aquest autor ha fet obres en favor de Greenpeace entre d'altres i té les té recollides a llibres com Banging your head against a brick wall, Exitstencilism, Cut i out o Wall and piece. En qualsevol cas, les paraules no van a descobrir la seua obra, observar-la atentament és allò que cal fer per a admirar aquest crític artista, així que vos deixe un recull d'algunes de les seues obres més cridaneres, espere que vos agrade:

L'obra probablement més coneguda de Banksy.
Una crítica als murs fronterers.

Una altra crítica als murs fronterers.

Una altra crítica a les fronteres.

Crítica al contrast econòmic entre rics i pobres.

Crítica a les aparences.

Defensa de la infància.

Defensa de la infància.

Defensa de la infància.

Crítica al capitalisme.

Defensa de la infància i el seu futur.

Crítica a la censura i defensa del lliure pensament.

Crítica al consumisme de les celebracions
religioses.

Crítica a la guerra.

Crítica al vandalisme.

Defensa de la infància i l'amor.

Defensa de l'homosexualitat.

Defensa de la infància i la llibertat.

Crítica a la falta de criteri i funcionalitat dins de la societat
enfront el lliure pensament i la pau i amor explícits.

Crítica als excèptics del canvi climàtic.

Defensa de la natura.

Si cliqueu a sobre de les imatges apareixeran més grans i si vos han agradat no dubteu en buscar "Banksy" a Google imatges.