dimarts, 24 de juliol del 2012

Hui encara és molt més bonic l'Empordà

 Ja fa temps des que Sopa de Cabra va cantar per primera vegada allò d' “anar a l'infern no m'interessa, és molt més bonic l'Empordà”. Doncs, l'incendi ha transformat l'Empordà en aquell infern. Jo no he estat mai per aquelles terres però des de fa uns anys m'agradaria anar, per la verdor del seu interior pirinenc, que està perdent-se gradualment mentre avancen les flames, i per aquells penya-segats des d'on es veu el mar i imagine que els pardals cantarien mentre de matinada el sol es acompanyat per una suau brisa, però que aquests dies s'han convertit en una trampa mortal per a un home i una filla que desesperats i fugint del foc s'han llençat al mar.

Podria fer com altres vegades i començar a criticar com la caverna mediàtica més espanyolista no citava aquest fet a portada mentre que mitjans de comunicació de més enllà de les fronteres catalanes, i pose per cas el periòdic francès “le Parisien, sí que ho feien. Jo no puc parlar d'allò que és l'Empordà i tot el que s'ha perdut, crec que sols he passat una vegada la Jonquera direcció Carcassona però era tan xicotet que no me'n recorde quasi.

Campanya "1 català 1 arbre".
Malgrat no poder dir res pràcticament, sí que puc donar-los ànims, si és que els serveixen per a alguna cosa. A Alcoi recentment hem perdut un dels paratges més emblemàtics, la serra de Mariola, que com deia en una entrada a aquest blog, ja no és tota a floretes. La impotència feia saltar les llàgrimes d'algunes persones i finalment es va transformar en una campanya de voluntariat anomenada “voluntaris a Mariola”. Ara a l'Empordà ja ha començat una campanya similar la d' “1 català 1 arbre”. Per tant sols vos queda aferrar-vos a d'això.

No cal que oblideu, benvolguts catalans, que els incendis malgrat haver sigut probablement causa d'uns descuidats que tiren els cigarrets per la finestra, també hi ha culpables polítics. Al País Valencià el PP va retallar un 14% el pressupost de medi ambient i ha sigut allò més denunciat durant l'onada d'incendis, ara vosaltres heu de ser crítics amb la retallada del 34% en prevenció de focs del govern de CiU.

1 comentari:

Marc Lemus ha dit...

Molt bo. Jo a l'Empordà hi he anat cada estiu fins aquest. possiblement en la nostra curta vida ja no vegem com es regenera el bosc. Només agrair al govern de Catalunya aquest acte de solidaritat amb l'incendi del País Valencià.
Arribem a un punt en que la indignació passa a les llàgrimes.

Salut Jordi.