En són bastants els que han necessitat o necessiten ajuda econòmica; en alguns moviments socials demanen un canvi cap a una política pensada en la població i no en el capital. No obstant això, com en quasi tota crisi, els vots van cap a la dreta i amb l'ajuda d'abstencions i vots en blanc, aquesta s'enforteix. Cosa molt poc comprensible des dels valors bàsics de la dreta ja que la burgesia i el liberalisme són punts principals en la idea dretana, punts coincidents amb la creació de la crisi. Això no evita que la política siga cíclica i on abans guanyava l'esquerra ara guanya la dreta i viceversa. I això passa per què l'esquerra cada cop està més preocupada en afers econòmics que en socials. Per tant mentre l'esquerra es fica en eixos mons econòmics a la dreta li apareixen grups amb idees xenòfobes, racistes,... Tant si aquestos grups són nous com si han tornat a escena hem de saber la semblança d'açò amb altres moments històrics, que per desgràcia, estem més prop d'ells del que ens creiem.
Aquestos grups, polititzats de vegades i altres no, , veuen la immigració com un problema que hi ha que eradicar, és a dir, fer fora els immigrants, com van fer els nazis amb els jueus, tal vegada no tant extrem per les crítiques que puguen rebre després però impulsats pel mateix sentiment d'odi; per què es clar els immigrants tenen la culpa de tot. Però no és l'única coincidència, i això de centralitzar els països i ampliar la zona de comerç no ho tenen també en comú? Açò no és una alarma ni una acusació, sols una reflexió per fer-nos veure que entem més prop del que ens creiem de certs extrems per què, atenció, Hitler va arribar per primer cop al govern de forma democràtica i va acabar imposant la seva política a tota Europa; i sí, va millorar l'economia però a quin preu. A més, quina diferència hi ha entre els ideals nazis i el que ha passat a Noruega?
Per tant hem de saber a qui votem i la conseqüència d'açò, definitivament el fi no justifica els mitjans i per a sortir d'una crisi no cal generar xenofòbia i odi.
A banda del text m'agradaria transmetre tots els ànims possibles a Noruega, un país important pel seu poc protagonisme, i tant de bo puga seguir sent així.
Nazisme del segle XXI de Jordi Pascual Mollá està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a detotunpoc-jordipascual.blogspot.com
Els permisos addicionals als d'aquesta llicència es poden trobar a http://detotunpoc-jordipascual.blogspot.com/2011/07/nazisme-del-segle-xxi.html.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada