Fa molts anys, quan tampoc teníem TV3 al País Valencià però perquè no existia, la paraula falange era d'un àmbit mèdic, ossos dels dits, ara és una espina clavada en molta gent, i no és què continue sent un terme mèdic i ara les persones tinguem espines, sinó que després de 40 anys de dictadura les ferides es queden obertes. Actualment, mentre alguns partits van a la deriva intentant que el territori valencià no es puga denominar País, que Bildu siga il·legal o que el valencià i el català no siguen el mateix, hi ha un gran nombre de problemes polítics que sí importen: Perdem l'estat del benestar, augmenten les privatitzacions, més atur, menys oportunitats per als joves, corrupció política, desigualtat entre partits minoritaris i majoritaris, canvi de la constitució sense referèndum,... Una sèrie de factors que fan que confiem menys en els partits de tota la vida, que al fi i al cap són qui ens han portat fins on estem. Però clar, ells ja ho tenen arreglat per a que vots en blanc i abstencions els beneficien i aleshores cal demanar que s'acabe aquesta desigualtat. Entre peticions de tants partits per a concórrer a les eleccions amb igualtat de possibilitats destaca la d'un que ha creat polèmica, i tornem a l'inici del text, la Falange. Aquest partit, pensant en el passat que ha tingut dona un clar rebuig, i ara arriba el dilema, ja que tal vegada hagen canviat la política o tal vegada no; llavors, què fem? Els jutgem pel passat i no els deixem participar en la política? Doncs, molt bé, fem això i estem generant una democràcia selectiva de la que estem fugint donant igualtat a partits minoritaris i grans. Llavors, els deixem participar amb igualtat? Què passaria? Diversitat d'opcions: pot ser traguen representants o pot ser no; en el primer cas; pot ser en traguen pocs o pot ser en traguen molts; en el segon cas i sent més irreals; pot ser aconsegueixen el poder o pot ser no; i si sí; pot ser tornen a una dictadura o pot ser ara siguen demòcrates. Què fem? Jo no ho sé, perquè no vull fer una democràcia selectiva però si aquest partit no és democràtic és ajudar a la democràcia. I si ho deixem en mans de la Justícia com es va fer amb Bildu? Així si la justícia diu sí, sí, i si diu no, no. Però segur que hi haurà algun d'aquestos partits que van a la deriva que he esmentat al principi que criticaria la decisió i la qualificaria d'injusta. Això ens porta a dues reflexions: que la política ni ha sigut, ni és, ni serà fàcil i que hi ha gent que en lloc de marejar la perdiu afiliant-se a partits per a dir bajanades podrien ficar-se a fer punt de ganxo i participar en la democràcia quan toque votar. O, simplement, fer reflexions com aquesta que poden ser més o menys correctes però les faig sense estar afiliat a cap partit i per tant no deixe en evidència els ideals de l'organització política a la que hipotèticament puc pertànyer.
Falange sí, falange no,... de Jordi Pascual Mollá està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a detotunpoc-jordipascual.blogspot.com
Els permisos addicionals als d'aquesta llicència es poden trobar a http://detotunpoc-jordipascual.blogspot.com/2011/09/falange-si-falange-no.html.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada